UČBENIŠKI SKLAD
Spoštovani starši oz. skrbniki!
V priponki objavljamo seznam šolskega gradiva, ki ga bodo učenci naše šole uporabljali naslednje šolsko leto. Gradiva so enotna za vse učence šole, razen v 2. razredu zaradi posebnosti na podružničnih šolah.
Ker si načeloma vsi učenci izposojajo učbenike iz šolskega učbeniškega sklada, starši kupite samo delovne zvezke in ostale šolske potrebščine.
Učenci 1., 2. in 3. razredov bodo prejeli brezplačne učbenike in delovne zvezke, ki jih financira MVIZ. Potrebno je kupiti samo šolske potrebščine.
 
 
skrbnica učbeniškega sklada
Mojca Pungartnik
PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO

BZ_priporočilni seznam 2023-2024

 

NACIONALNI PROJEKT – RASTEM S KNJIGO 2022/23

Nacionalni projekt Rastem s knjigo je namenjen mladim v OŠ in SŠ. Zajema dve ciljni skupini osnovnošolcev (sedmošolci) ter srednješolcev (dijaki 1. l) Projekt vsako leto poteka pod okriljem različnih kulturnih ustanov (Ministrstvo za kulturo, MIZŠ, MKL, Pionirska knjižnica, ZRSŠ, Združenje splošnih knjižnic, Sekcija šolskih knjižnic ter Društvo slovenskih pisateljev. Namen projekta je promovirati kakovostno slovensko mladinsko literaturo ter spodbujati branje pri mladih.

Projekt (tako kot vsako leto) izpeljemo v okviru 1. kulturnega dne. To je t. i. Krojačkov dan, ki smo ga letos zabeležili 6. 10. 2022. Letos v projektu sodeluje 62 učencev, ki so obiskali splošno knjižnico (Enoto Prevalje). Učenci so spoznali značilnosti splošne knjižnice ter njen pomen za ožje in širše lokalno okolje. Preizkusili so se tudi v vlogi knjižničarja in iskali ustrezno gradivo, pri čemer so na zabaven ter praktični način spoznavali urejenost knjižnice in postavitev knjižnega gradiva.

Učenci bodo izbrano knjigo (J. Vukotič, B. Gorenc in K. Ahačič: Reformatorji v stripu) prejeli v dar, ko bodo le-te dobavljene na šolo. Po dogovoru z učiteljicami bomo v teku šolskega leta na to temo izpeljali tudi stripovsko delavnico.

Mojca Pungartnik

šolska knjižničarka in vodja projekta na šoli

Related Images:

(Skupno 3.057 obiskov, današnjih obiskov 7)