UČBENIŠKI SKLAD
Spoštovani starši oz. skrbniki!
V priponki objavljamo seznam šolskega gradiva, ki ga bodo učenci naše šole uporabljali v šolskem letu 2024/25. Gradiva so načeloma enotna za vse učence šole, razen na POŠ zaradi posebnosti kombiniranih oddelkov.
 
Ker si večinoma vsi učenci izposojajo učbenike iz šolskega učbeniškega sklada, starši kupite samo delovne zvezke in ostale šolske potrebščine.
 
Učenci 1., 2. in 3. razredov bodo v šoli prejeli brezplačne učbenike in delovne zvezke, ki jih financira MVIZ. Potrebno je kupiti samo šolske potrebščine.
Seznama učbenikov, (S)DZ ter ostalih šolskih pripomočkov za prihajajoče šolsko leto 2024/25 …
 
 
POVEZAVA DO MOŽNEGA NAROČANJA (MLADINSKA KNJIGA):

Matična šola Mladinska knjiga

POŠ Holmec Mladinska knjiga

POŠ Leše Mladinska knjiga

POŠ Šentanel Mladinska knjiga

 
skrbnica učbeniškega sklada
Mojca Pungartnik
 
PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO

BZ_priporočilni seznam 2023-2024

 
NACIONALNI PROJEKT – RASTEM S KNJIGO 2023/24
V četrtek, 16. 5. 2024, smo v okviru kulturnega dne (Krojačkov dan) izvedli letošnji projekt Rastem s knjigo.
 
Nacionalni projekt že vrsto let poteka pod okriljem Javne agencije za knjigo (JAK) in v sodelovanju s številnimi kulturnimi ustanovami z namenom spodbujanja branja ter promoviranja slovenske mladinske literature in njenih avtorjev.
 
Letos je bilo v projekt vključenih 62 naših sedmošolcev, ki so ob tej priložnosti obiskali splošno knjižnico – enoto Prevalje. Prijazna knjižničarka jim je predstavila knjižnico in njen pomen za lokalno okolje. Učenci so v dar prejeli izbrano knjigo slovenske pisateljice (Irena Androjna: Modri otok), ki jo bodo prebrali za zadnje domače branje. 
 
Skupaj smo si ogledali tudi privlačen promocijski filmček o avtorici in knjigi, ki nas je navdušil za spomladansko branje.
 
NACIONALNI PROJEKT – RASTEM S KNJIGO 2022/23

Nacionalni projekt Rastem s knjigo je namenjen mladim v OŠ in SŠ. Zajema dve ciljni skupini osnovnošolcev (sedmošolci) ter srednješolcev (dijaki 1. l) Projekt vsako leto poteka pod okriljem različnih kulturnih ustanov (Ministrstvo za kulturo, MIZŠ, MKL, Pionirska knjižnica, ZRSŠ, Združenje splošnih knjižnic, Sekcija šolskih knjižnic ter Društvo slovenskih pisateljev. Namen projekta je promovirati kakovostno slovensko mladinsko literaturo ter spodbujati branje pri mladih.

Projekt (tako kot vsako leto) izpeljemo v okviru 1. kulturnega dne. To je t. i. Krojačkov dan, ki smo ga letos zabeležili 6. 10. 2022. Letos v projektu sodeluje 62 učencev, ki so obiskali splošno knjižnico (Enoto Prevalje). Učenci so spoznali značilnosti splošne knjižnice ter njen pomen za ožje in širše lokalno okolje. Preizkusili so se tudi v vlogi knjižničarja in iskali ustrezno gradivo, pri čemer so na zabaven ter praktični način spoznavali urejenost knjižnice in postavitev knjižnega gradiva.

Učenci bodo izbrano knjigo (J. Vukotič, B. Gorenc in K. Ahačič: Reformatorji v stripu) prejeli v dar, ko bodo le-te dobavljene na šolo. Po dogovoru z učiteljicami bomo v teku šolskega leta na to temo izpeljali tudi stripovsko delavnico.

Mojca Pungartnik

šolska knjižničarka in vodja projekta na šoli

Related Images:

(Skupno 3.358 obiskov, današnjih obiskov 1)