ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE 2021/22

Na Prevaljah smo v petek, 20. 5. 2022, po dveh letih premora ponovni pripravili slovesnosti ob zaključku bralne značke 2021/22.

Dopoldan so v Družbenem domu potekali nastopi najbolj priljubljenih mladinskih pisateljev, ki so mlade nagovorili k branju:

I. TRIADA: nastop Andreja Rozmana Roze 

II. TRIADA: nastop Janje Vidmar

III. TRIADA: nastop Boštjana Gorenca – Pižama

Popoldan pa je potekala prireditev z naslovom Brezčasnost besed včasih, zdaj in v digitalni prihodnosti, ki je bila namenjena vsem zlatim bralcem Koroške in njihovim dolgoletnim mentorjem. V sodelovanju z Društvom Bralna značka jo je organiziralo Kulturno društvo Mohorjan, vodila pa jo je ga. Hedvika Gorenšek. Po uvodnem nagovoru voditeljice in podpredsednika bralne značke Slavka Preglja je sledil pogovor o branju in bralni znački z izbranimi mladinskimi pisatelji: s Primožem Suhodolčanom, Slavkom Pregljem, z Anjo Štefan, Andrejem Rozmanom Rozo in Boštjanom Gorencem.

Prireditve v Družbenem domu so se udeležili tudi predstavniki lokalne skupnosti in številni drugi gostje: župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič, podžupan Boštjan Gorenšek, vodstvo OŠ Franja Goloba Prevalje, predstavniki Društva Bralna značka Slovenije (podpredsednik pisatelj SLAVKO PREGL, generalna sekretarka bralne značke Manca Perko, Ani Korošec) in predstavnica Zveze prijateljev Mladine Slovenije.

Zapisala: Mojca Pungartnik

Šolska koordinatorica bralne značke

 

Related Images:

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)