17. septembra obeležujemo t. i. DAN ZLATIH KNJIG. Pred mnogi leti se je namreč na prav današnji dan rodil in kasneje tudi na isti dan umrl znan slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je »dobra knjiga – zlata knjiga«. Tako se je poimenovanje DAN ZLATIH KNJIG ustalilo vse do danes.

Na ta dan začenjamo tudi z novo bralno sezono in s tekmovanjem za Bralno značko, ki ima na naši šoli še poseben pomen. Že tradicionalno pa na ta dan potekajo številni bralni dogodki in prireditve, posvečene branju in knjigam. Tako smo ob začetku današnjega dne najprej prisluhnili kratki radijski oddaji, ki sta ju pripravili profesorici Mojca Pungartnik in Katjuša Knez skupaj z ekipo šolskega radia.

Dan smo nadaljevali s posebno gostjo, ki smo jo povabili ob tradicionalni obdaritvi prvošolcev. Obiskala nas je ga. Dragana Laketić, diplomirana bibliotekarka ter vodja Slovenske študijske knjižnice v Celovcu. Gospa Laketić je učence najprej prijazno nagovorila, potem pa se predstavila s svojima dvema književnima likoma: z Dadijem in Miško Mišo.

Prvošolci so navdušeno spremljali dinamični nastop in vseskozi aktivno sodelovali v programu.

Po nastopu sta skupaj s šolsko knjižničarko Mojco Pungartnik učencem razdelili darilne slikanice, ki jih podarjajo DBZS – ZPMS, JAK in podjetje Hofer. Slikanice so prejeli tudi učenci iz podružnic (spodaj v fotogaleriji).

 Majda Koren: Protideževna juha

Avtorica nas je nazadnje obdarila še s knjižnimi darili za našo šolsko knjižnico, za katere smo zelo hvaležni in jih bomo z veseljem prebirali skozi vso šolsko leto ter tako čezmejno sodelovali s Študijsko knjižnico Celovec v projektu Beremo skupaj z Miško Mišo.

Zapisala: Mojca Pungartnik

FOTOGALERIJA (FOTO: L. FAJMUT):

Related Images:

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)